Exposities

Bijzondere expositie van hoeden en houtdrukken

Houtdruk Susan Ekkel

Gastexposanten Susan Ekkel uit Oosterhesselen en Hetty Krook uit het Groningse Blijham stellen in het atelier van edelsmid/beeldend kunstenaar Joke Holwarda in Aalden hun exclusieve werken tentoon.

Susan Ekkel toont prachtige houtdrukvariaties van mens en dier. Zij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met houtdruktechniek; een bewerkelijke methode. Niet alleen de vele kleurlagen die steeds opnieuw aangebracht moeten worden, maar ook wordt er bij elke nieuwe kleur weer meet van de houten ondergrond weggevaagd. Het resultaat, dat dankzij reductiedruk tot stand komt, is uiteindelijk zeer fraai.

Hetty Krook, hoedenmaakster en ontwerpster, heeft een grote verscheidenheid aan hoeden in verschillende kleuren en modeleen op een bijzondere wijze geëxposeerd. Hoeden maken is een erg specialistische bezigheid. Je hebt ten eerste de keuze uit de materialen, de kleuren en de modellen. moet het een zomer- of winterhoed worden? Ook de maat is natuurlijk zeer bepalend.

De combinatie van hoeden, houtdrukken en sieraden (van Joke Holwarda) is een lust voor het oog. Wilt u meer weten en deze expositie bezoeken? U bent van harte welkom in het atelier van Joke Holwarda aan de Koemarsendrift 4 in Oud Aalden. Wilt u niet voor een dichte deur komen? Bel dan voorafgaande aan uw bezoek met 06 5591 5950.

Bijschrift foto: houtdrukvariatie van Susan Ekkel.

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *