1e Lustrum

Nu het lustrum achter de rug is verwijzen wij u graag naar ons youtube kanaal waar u een de speciaal voor het lustrum gemaakte vertelling over de Prinses van Zweeloo (17min) kunt zien en een sfeerimpressie van alle lustrum zaterdagen als fotofilm kunt bekijken. Klik hier om direct naar ons kanaal te gaan.

5 was ons thema 5 was ons thema 5 was ons thema 5 was ons thema  5

Onderstaand de (concept) plannen zoals die in het begin van ons lustrum jaar zijn gemaakt. 
September 2018: Jubileummaand!

Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo heeft als missie de bijzondere waarden van Zweeloo en omliggende dorpen als kunstenaarsdorp – met de Natuur en Eenvoud als inspiratiebron voor kunstenaars- te behouden en actief uit te dragen.

Ons motto: “Geniet van wat hier ooit was en steeds is: beleef de natuur en eenvoud van het leven en kijk door de ogen van de kunstenaar.”

In 2018 bestaan we vijf jaar. Een uitgelezen moment om de vijf dorpen binnen kunstenaarsdorp Zweeloo door middel van kunst en cultuuractiviteiten aan inwoners, toeristen en ander publiek te presenteren. Dat gaan we doen in september. Elk weekend vinden er in één van de dorpen activiteiten plaats die ons motto eer aan doen.

Thema 5
Het thema voor de jubileummaand is 5:
5 jarig bestaan
5 dorpen die onderdeel zijn van Kunstenaarsdorp: Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup en Zweeloo
5 soorten activiteiten: buitenkunstweekenden, fotowedstrijd, smartphonefilmwedstrijd, kijkdozenwedstrijd, lezingenreeks
5 zaterdagen
5 lezingen

Ook meedoen? 
Klik hier voor meer informatie over meedoen aan de fotoverkiezing, smartphonefilmwedstrijd en de schildersontmoetingsdag.

Programma 
1e weekend, 1 september, Benneveld (klik hier voor het volledige programma)
Op de Brink ‘Boeiend Benneveld’: genieten van de creativiteit van de inwoners van het dorp.

2e weekend, 8 september, Aalden (klik hier voor het volledige programma)
Schildersontmoetingsdag (i.s.m. TIP Aalden). Amateurs schilderen ‘plein air’ op de Brink in Oud Aalden omlijst door muziek en optredens. Ook meedoen: meld u aan op schildersdag@gmail.com.

3e weekend, 15 september, Wezup
Wat heeft kunst met pompoen van doen… en meer.

4e weekend, 22-23 september, Meppen
Tijdens het Mepper Oogstfeest kunst maken van hout en al wat uit het bos komt. Kunstwerkjes maken met allerlei materialen uit de natuur. Bij het Frensenhoes gaan we een kunstwerk ‘bouwen’ van gesprokkeld hout en u kunt meebouwen!

5e weekend, 29 september, Zweeloo
Wandelroute door Zweeloo met kijk en doe-kunst geïnspireerd op de Prinses van Zweeloo.

Resultaten van de fotowedstrijd, smartphonefilmwedstrijd en kijkdozenwedstrijd zijn te zien op de tentoonstelling in het kerkje van Zweeloo. De vakjury kiest de beste foto’s en bezoekers van de expositie kunnenhun stem uitbrengen voor de Publieksprijs.