Activiteiten Van Gogh Drenthe

Vincents pad… 29-30 april

Brief in Beeld

In het kader van het Van Gogh-jaar Drenthe organiseert Kunstenaarsdorp Zweeloo verschillende activiteiten in de maanden maart t/m september.
Op 29 en 30 april vindt het eerste weekend ‘Vincents pad door Zweeloo’ plaats, weerspiegeld in klank, muziek, geschrift, kunst en landschap. De activiteiten zijn gratis te bezoeken. Alle data en tijden van de activiteiten zijn terug te vinden op kunstenaarsdorpzweeloo.nl/van-gogh-in-drenthe.

Ondertoon’
Onder de bomen op de brink in Zweeloo worden de Drentse brieven van Vincent tot leven gewekt in een klankkunstwerk, gemaakt door het kunstenaarsduo Ansgar Silies en Remco de Kluizenaar.

Brief in Beeld
Beleef in een sfeervolle omgeving de brief die Vincent naar zijn broer Theo schreef op 2 november 1883. Tijdens het luisteren naar de gesproken brief kunt u genieten van sfeervolle foto’s.

Het Bleekveld
Een reconstructie van het bleekveld in Zweeloo zoals dat door de kunstenaar Max Liebermann is geschilderd. Nu zijn de lakens bedrukt met de kleurrijke bewoordingen waarin Vincent van Gogh zijn indrukken van dit dorp heeft weergegeven.

Sieraden-expositie
Kunstenaar Frans Beelen voltooide een serie van 25 sieraden, geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh. De hele collectie omvat zeventien halssieraden, drie broches en vijf ringen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *