Algemeen

Duo-expositieHet kan weer: genieten van kunst. Vanaf zaterdag 13 juni is de KunstenaarsHerberg weer open met een duo-expositie van twee professionele kunstenaars uit de regio. Agnes van Eupen uit Meppen exposeert haar schilderijen samen met het beeldhouwwerk van Lucas Klein, oud-inwoner van Aalden/Zweeloo.

De expositie is t/m 8 augustus te bezoeken op zaterdagmiddagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Er zijn i.v.m. Corona maatregelen genomen volgens de RIM richtlijnen.

Een belangrijk element in de beelden van Lucas is de verbinding. Zijn beelden zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, hout en koper. Ze bestaan vaak uit meerdere delen, die hij samenvoegt tot stevige composities. De beelden zijn abstract, maar hebben vaak iets figuraties in zich. En ook iets mystieks.

Het thema dat Agnes momenteel veel bezig houdt is ‘Mysterie’. Hoe het leven ontstaan is, hoe alles met elkaar samenhangt en elkaar beïnvloedt, welke natuurkrachten op elkaar inwerken en wat de effecten ervan zijn. Het is het leven om ons heen, waar wij deel van uitmaken, minuscuul klein en soms overweldigend groot. Het leven is een en al dynamiek, het begin en de toekomst een groot mysterie. De ‘Gedroomde landschappen’ zijn reizen in herinnering, onlangs ontstaan tijdens de lock-down periode.Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *