Activiteiten Algemeen Wandelingen

Historisch Kunstenaardorp

Historisch Kunstenaarsdorp

Terug naar 1883… kinderen belapen de sfeer.
Op zaterdag 24 juni staat Zweeloo in het teken van 1883; het jaar dat Vincent van Gogh in Drenthe verbleef. Kinderen nemen het publiek -door middel van straattoneel- mee langs locaties waar Vincent liep op 1 november 1883, de dag dat hij het dorp bezocht.

Een voorstelling van ca. 40 minuten voert langs bijzondere plekken die Van Gogh beschreef in zijn lyrische brief aan zijn broer Theo.
De route eindigt bij het kerkje van Zweeloo dat ook door Vincent is vastgelegd in een tekening. Daar is een expositie van o.a. tekeningen van kinderen.

Vanaf 13.30 uur start de eerste wandeling in Dorpshuis  De Spil, Eswegje 1 in Zweeloo. Daarna vertrekt er om 14.30 en 15.30 opnieuw een wandeling. Klik hier voor een plattegrond met locaties en adressen.

Meer historie
In het dorpshuis en onderweg vindt u meer historie; er zijn verschillende oude ambachten te bewonderen. Zo is er een letterzetter aan het werk in het dorpshuis, langs de route een schaapsherder, spinster/viltster en een houtbewerker. Een paardentram rijdt diverse keren vanaf het kerkje in Zweeloo een rit door het dorp.

Plein air schilderen
Op deze zaterdag zijn ook verschillende kunstenaars buiten aan het werk om -net als Van Gogh- zich door de natuur te laten inspireren.

Historisch Kunstenaarsdorp is onderdeel van het activiteitenweekend ‘Vincents Pad door Zweeloo’. Alle informatie omtrent deze dag en de andere Van Gogh activiteiten in Zweeloo is te vinden op www.kunstenaarsdorpzweeloo.nl/van-gogh-in-drenthe

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *