Exposities

Op herhaling: Dick Werner

In Kunstenaarsherberg Zweeloo is -wegens succes- een nieuwe expositie ingericht met aquarellen van voormalig predikant (1953-1959) te Zweeloo, Dirk Werner.

De tentoonstelling telt niet alleen werk van hem, maar ook van zijn vrouw Etty Werner- van der Most van Spijk te zien. Beiden zijn aquarellisten met een voorkeur voor landschappen. Veel werk is gemaakt in de omgeving van Zweeloo en is te koop.

Daarnaast maken enkele van zijn schetsboekjes uit 1956-1957 deel uit van deze tentoonstelling waarin schetsen staan van boerderijen in Zweeloo en Aalden, van het kerkje en de pastorietuin in Zweeloo.

Openingstijden: zaterdag- en zondagmiddagen tot 14 september van 13.00-17.00 uur.

Dick Werner wordt in 1923 geboren als zoon van een predikant in Deventer. Hij groeit op in een kunstminnend milieu en als zijn vader ziet dat hij graag en goed tekent, doet hij hem in de leer bij een dan bekende Deventerse kunstenaar Engelbartus Bokhorst. Bokhorst overlijdt in 1939 op 68-jarige leeftijd en Werner zal dus les gehad hebben van een leermeester op leeftijd. Maar Bokhorst was fit genoeg om met zijn leerling, met een waterverfdoosje achter op de fiets, rond te fietsen door de natuur rondom Deventer. Tijdens deze tochten leerde hij ‘zien’, wat hij later omschrijft als het fundament van het artistieke plezier: “of het nu zien is van binnen of van buiten, kunst begint bij jezelf”.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *