Exposities

Janny Jalving, een leven lang schilderen

Stichting Kunstenaarsdorp heeft kunstschilder Janny Jalving (1923) uit Klijndijk kunnen strikken voor een expositie van haar schilderijen, tekeningen en aquarellen.

De schilderes heeft haar hele leven geschilderd en is een autodidact kunstenaar.

Vanaf zaterdag 30 maart is haar werk op zaterdagmiddagen en zondagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur te zien in de Kunstenaarsherberg aan de Hoofdstraat, achter Bistro Tante Sweel. De expositie loopt tot 26 mei.

Lees hier haar levensverhaal.

4 Reacties

 1. L.S.
  Een dag of 4 geleden kreeg ik een schilderij waarvan ik het sterke vermoeden heb dat Janny Jalving de schilder is. Is mevrouw Jalving ook wel eens op de expositie aanwezig? Ik zou haar graag eens willen ontmoeten en vragen waar dit schilderij gemaakt is.

  Met Vriendelijke groet,

  Henk

  1. Geachte heer Strijks,

   Helaas laat de zeer hoge leeftijd van Janny Jalving en haar brose gezondheid het niet meer toe aanwezig te zijn bij haar expositie.
   Jammer. Wellicht kunnen wij iets voor u betekenen als u een foto mailt. Wij hebben een kunstverzamelaar en -kenner in Zweeloo die mogelijk een antwoord kan geven. De foto kunt u mailen naar kunstenaarsdorpzweeloo@gmail.com.

   Met vriendelijke groet,
   Beatrix Copier

 2. L.S.
  Bij het opruimen van het huis van onze moeder kwamen we een prachtig getekende (met potlood)boerderij tegen (mijn vader had hem op zijn manier ingelijst) de handtekening van mevrouw Jalving staat eronder dus ga ik er van uit dat hij origineel is.
  Van het moment dat ik de tekening zag ben ik “fan” van mevrouw jalving.
  inderdaad het leven is over de boerderijen gegaan.
  Met vriendelijke groet,
  Ingrit Marchal

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *