Presentaties

Zweeloo en Barbizon v/h Noorden

Op zondag 23 februari 2020 komt Godelieve van der Heijden, kunsthistorica en zeer bekend met de kunstgeschiedenis van Drenthe, een presentatie geven over de rol van Zweeloo in ‘Barbizon van het Noorden’. Zweeloo en haar prachtige omgeving doen -evenals o.a. Rolde en Vries- als ‘Barbizon van het Noorden’ niet onder voor het Franse Barbizon, een verzamel-plek voor kunstenaars in de 19e eeuw.

Dat vele kunstenaars het Drents landschap ontdekte is ook te zien in de Zweeloo Art Collection, waar heel veel schilderijen van bekende en minder bekende schilders digitaal bijeen zijn gebracht: collectie.kunstenaarsdorpzweeloo.nl.

De presentatie in woord en beeld vindt plaats in de Kunstenaarsherberg, Hoofdstraat 15, Zweeloo. Aanvang 15.00 uur. Zaal open 14.30 uur. Entree 7,50 p.p. incl. koffiebon. Aanmelden is niet nodig.

Extra: speciale hoofdmaaltijd
Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om (facultatief!) aan te schuiven voor een speciale maaltijd waarvoor men zich vóór 20 februari bij Bistro Tante Sweel dient op te geven. Kosten 21,50 p.p. Contactgegevens: E-mail: info@tantesweel.com Tel: 0591-371959.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *