Wie zijn we

Missie

Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo wil de bijzondere waarden van Zweeloo e.o. als kunstenaarsdorp – met de Natuur en Eenvoud als inspiratiebron voor kunstenaars – behouden en actief uitdragen.

Visie

Voor jong en oud, groot en klein is respect voor en genieten van alles wat Natuur voor ons betekent van levensbelang voor de toekomst van de wereld. Kunstenaarsdorp Zweeloo kiest voor Kunst om dit zichtbaar en voelbaar te maken en zet hiermee de lijn voort van kunstenaars als thermometer van de samenleving.

Kunstenaarsdorp Zweeloo is sinds 2009 lid van de Europese Federatie van Kunstenaarsdorpen EuroArt en is partner van het Geopark De Hondsrug, een landschap met zijn eigen unieke geologische geschiedenis. Daarnaast beschikt sKZ over de culturele ANBI status voor goede doelen.
De activiteiten van sKZ zijn mede mogelijk door steun en betrokkenheid van vele vrijwilligers, onze KunstKring en Vrienden van sKZ.

Vrijwilligers dragen Kunstenaarsdorp Zweeloo

Diverse werkgroepen met enthousiaste vrijwilligers zijn onderdeel van sKZ. Er zijn werkgroepen voor website & communicatie, Kunstenaarsherberg, meedenken/meedoen, Kunstkring en voor diverse projecten.

Sinds september 2013 is in Bistro Tante Sweel in Zweeloo een gedeelte ingericht als KunstenaarsHerberg, waarin u een continue expositie vindt van de 19e eeuwse ‘Zweeloo’ schilders en wisselende overige exposities. Voor meer informatie kunt u tijdens de openingsuren terecht bij de aanwezige gastvrouw/heer.